extreemrechts

De Franse extreemrechtse polemist Eric Zemmour (64) kreeg donderdag 12 januari 2023 een boete van 4.000 euro voor racistische belediging, nadat hij in 2018 de voornaam van een voormalige columnist, Hapsatou Sy, een “belediging voor Frankrijk” had genoemd.

De voormalige presidentskandidaat en voorzitter van de partij Reqonquête was afwezig tijdens de uitspraak. Zemmour werd ook veroordeeld tot 3.000 euro schadevergoeding en 2.000 euro aan advocatenhonoraria. Zijn advocaat, Olivier Pardo, kondigde aan dat hij in beroep zou gaan.

De opmerkingen in kwestie waren gemaakt tijdens een televisieprogramma in september 2018 op het kanaal C8. Het productiehuis had het fragment tijdens de montage geknipt. De voormalige columnist van de Canal+ groep had op sociale netwerken een video uitgezonden die was gefilmd door een visagiste met daarin de cutpassage en diende een klacht in.

Eric Zemmour, die in 2016 werd veroordeeld tot een boete van 3.000 euro voor het aanzetten tot religieuze haat, zal in de loop van dit jaar het onderwerp zijn van acht processen na klachten met betrekking tot opmerkingen die hij maakte.

Bron: Sudinfo

Afbeelding: Flickr

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.