Afgelopen zaterdagnacht werd de voormalige Argentijse rugbyspeler Frederico Martín Aramburú (42) in hartje Parijs vanuit een voorbijrijdende auto doodgeschoten. De vermoedelijke daders hebben banden met extreemrechtse milieus. Martin Aramburú intervenieerde bij een agressieve woordenwisseling van de drie verdachten met een persoon van buitenlandse afkomst, die om een sigaret vroeg. De hoofdverdachte Loïk Le Priol sloeg meteen op de vlucht. Hij werd ondertussen in Hongarije, vlakbij de grens met Oekraïne, gearresteerd.

Frederico Martín Aramburú laat een vrouw en drie kinderen achter.

De 27-jarige Le Priol is een ex-marinier en bekend figuur in Franse ultrarechtse milieus. Hij is berucht omwille van “zijn ongebreideld geweld”. Le Priol werd eerder al veroordeeld wegens geweld en rijden onder invloed. De Franse politie arresteerde enkele uren later een andere extreemrechtse verdachte in de zaak. Een derde verdachte, een 24-jarige vrouw die de auto bestuurd zou hebben van waaruit de Argentijnse international is beschoten, is als medeplichtige aangeklaagd en in voorlopige hechtenis genomen.

Frederico Martín Aramburú laat een vrouw en drie kinderen achter. Er werd ondertussen een solidariteitsactie opgestart waarvoor sympathisanten al meer dan 20.000 euro doneerden.

Bron: RFI

Foto: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.