Een antisemitische en witte supremacistische groep ontvouwde zaterdag een spandoek boven een drukke snelweg in het Amerikaanse Los Angeles met de tekst “Kanye heeft gelijk over de Joden”. Ze verwijzen daarmee naar een reeks antisemitische uitspraken van de Amerikaanse rapper Kanye West. Op de foto’s is te zien hoe verschillende leden de nazigroet brengen.

De actie zou het werk zijn van de Goyim Defense League. Volgens de gespecialiseerde organisatie Anti-Defamation League gaat het om een netwerk van virulent antisemitische complottheoretici. De Goyim Defense League verspreidde in het verleden tientallen antisemitische statements en richt zijn acties steevast tegen Joodse mensen.

De spandoekactie kadert in een golf van extreemrechtse steun voor de rapper Kanye West nadat bekend werd dat hij mogelijks het extreemrechtse sociale mediaplatform Parler overneemt. Witte supremacisten juichen die plannen van West toe. Ze geloven dat zijn overname van Parler, in combinatie met Elon Musk’s aankoop van Twitter en het groeiende Truth Social-platform van voormalig president Trump, een nieuw tijdperk voor de sociale media zal inluiden. Eentje zonder de vermeende linkse censuur.

Bron: ADL, Independent

Foto: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.