Tien Franse parlementsleden hebben een brief gestuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin om de ontbinding van de xenofobe beweging Les Remparts te eisen. Ze vragen ook om de sluiting van het hoofdkwartier van de extreemrechtse groepering in Lyon.

Ze beschuldigen deze “groep die onlangs voornamelijk op sociale netwerken verscheen” ervan op 21 oktober in de straten van Lyon een demonstratie te hebben georganiseerd, waar gemaskerde deelnemers een spandoek “Immigration kills” hadden ontvouwd en onder meer de slogan “Migranten moordenaars” scandeerden.

Deze kleine groep werd in september 2021 geboren uit de as van de vereniging Génération Identitaire die een half jaar eerder door de autoriteiten was ontbonden wegens het aanzetten tot discriminatie, haat en geweld. Het gaat om zo’n vijftig activisten.

De parlementsleden hopen ook dat “elke actie van ontbinding kan leiden tot de definitieve sluiting” van de bar La Traboule die ze “als hoofdkwartier gebruiken” en de boksschool L’Agogé.

Bron: Le Parisien

Afbeelding: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.