Het Observatorium werd op de hoogte gebracht van een vonnis dat blijkbaar door de journalistieke mazen van het net is geglipt. Begin dit jaar werd een gekende rechtsextremist Pascal V. uit Antwerpen veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf en een geldboete van 1.600 euro.

De extremist Pascal V. plaatste in december 2017 een video waarin hij een helm droeg met een hakenkruis en schijnbaar twee handvuurwapens. Op de videoboodschap op facebook gaf hij duidelijk aan dat hij de wapens wou gebruiken om Marokkanen af te schieten. In mei van dit jaar werd hij voor deze feiten veroordeeld. De Antwerpse rechtbank veroordeelde hem voor het aanzetten tot haat of geweld jegens een groep, een gemeenschap of leden daarvan.

Pascal V. werd al eerder in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden voor een poging tot doodslag. Hij was toen betrokken bij een steekpartij.

Op zijn facebookpagina verheerlijkte hij het nazisme, de Klu KLux Klan en extreemrechtse Skinheads. Nog steeds worden op zijn facebookpagina rechtsextremistische gedachten uitgedragen.

Hierbij enkele uittreksels van zijn facebookpagina:

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.