patriot front

Meer dan honderd leden van de neofascistische Patriot Front marcheerden vorige week zaterdag door de straten van Washington DC. Video’s tonen gemaskerde mensen die van het Lincoln Memorial naar het Capitool marcheren. De groep droeg een uniform van kaki petjes, blauwe jassen en bruine broeken. Hun gezichten werden verduisterd door zonnebrillen en witte maskers die hun neus en mond bedekten. Ze droegen vlaggen en een spandoek met de tekst ‘Reclaim America’. De leden die aan de flanken van de mars meeliepen waren uitgerust met schilden.

Patriot Front is een Amerikaanse blanke supremacistische en neofascistische organisatie. Als onderdeel van de bredere alt-rechtse beweging, splitste de groep zich af van de neonazistische groepering Vanguard America tijdens de nasleep van de Unite the Right-betogingen in Charlottesville in 2017.

Patriot Front wordt geleid door Thomas Ryan Rousseau, die een tiener was toen hij de groep oprichtte. De activiteiten van het Patriot Front zoals het verspreiden van propaganda, het organiseren van demonstraties of het verrichten van diverse “openbare diensten” zijn in ten minste 25 staten waargenomen. De groep organiseerde ook een mars in Philadelphia op 4 juli en een mars in Pittsburgh vorige maand.

Bronnen: The Washington Post

https://twitter.com/JoshuaPotash/status/1467253950864936970?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1467253950864936970%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.washingtonian.com%2F2021%2F12%2F06%2Ffar-right-group-patriot-front-marched-down-the-mall-on-saturday-night%2F

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.