Een medewerker van de Universiteit van Siena ontdekte donderdag 14 april dat de muren van haar kantoor besmeurd werden met fascistische geschriften. Het zou gaan om het kantoor van de vakbondsafgevaardigde aan de universiteit.

De muren werden beklad met zwarte verf. “Viva il Duce”, “Fuori f *** i”, “Fuori Cgil”, stond op de muren gespoten. De muren, lockers, schilderijen en bureaus zijn beschadigd. De universiteit heeft al een klacht ingediend bij het politiebureau.  

De rector becommentarieerde deze laffe daad tegen de vakbond met een solidariteitsverklaring.  “We zijn bezorgd en verontwaardigd over wat er is gebeurd met de vakbondsafgevaardigde met wie we onze solidariteit betuigen, evenals met de CGIL voor deze aanval.”

De daders worden door de politie opgespoord door het bekijken van de videobeelden van de beveiligingscamera’s. Daags na de aanval organiseerden de vakbonden een protestactie tegen fascisme en homofobie. “Er is een sluipend fascisme in dit land. We vragen al heel lang om fascistische en neofascistische organisaties in Italië te verbieden’, luidde de aanklacht van Fabio Seggiani , algemeen secretaris van CGIL Siena.

Bron: Fanpage, RadioSienaTV en La Stampa

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.