Zag je de nieuwe banner al? Neem anders snel een kijkje rechtsboven op de website. Met een eenvoudige klik op die banner land je op het online formulier waar je interessante weetjes en/of documenten over extreemrechts kunt droppen. Als je dat graag anoniem doet, is dat perfect mogelijk.

De informatie die je doorstuurt kan uiteenlopend zijn: een aangebrande post op sociale media, een schokkend filmpje op Youtube of Tiktok, een prikkelend artikel online of in de krant, … Of zelfs gewoon iets wat je in je directe omgeving hoorde of zag. Stuur het zeker door. We hebben liever te veel informatie dan te weinig.

Met de tips die binnen komen, gaat onze redactie aan de slag. Als de informatie duidelijk genoeg is, dan kan het snel in een artikel uitmonden. Is er nog meer opzoekingswerk nodig? Ook dat is geen probleem! Ons team onderzoeksjournalisten staat te popelen om alles uit te spitten.

Of misschien wil je als burgerjournalist zelf interessant nieuws maken met de informatie die je vond? In dat geval zet je best je e-mailadres op het online formulier, zodat we je kunnen contacteren. We garanderen absolute discretie.

Het Observatorium slaagde er al verschillende malen in om extreemrechts in nauwe schoentjes te brengen op basis van informatie die onze lezers aanbrachten. Je kunt dus wel degelijk het verschil maken. Samen kunnen we extreemrechts en het hedendaags fascisme verslaan! Met jouw informatie help je bouwen aan een samenleving waar vrijheid, gelijkheid en universele mensenrechten hoogtij vieren.

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.