neonazi

De Brit Alex Davies richtte in 2013, op 27-jarige leeftijd, de terreurorganisatie National Action op. Het was de eerste neonazistische terroristische groepering van Groot-Brittannië. Drie jaar later werd National Action officieel verboden. Onlangs werd Ben Raymond, een van de medestichters van National Action, tot een gevangenisstraf van 8 jaar veroordeeld.

Davies bleef niet bij de pakken zitten en richtte vervolgens NS131 op. Het letterwoord NS131 staat voor “National Socialist Anti-Capitalist Action”. De volksjury van Winchester Crown Court bevond hem afgelopen dinsdag, na meer dan 14 uur beraadslagen, schuldig aan het lidmaatschap van een verboden groep met een meerderheid van 11 tegen één. Volgens de jury rekruteerde Davies jonge neonazi’s in het Verenigd Koninkrijk en had hij banden met witte supremacisten in de VS en Europa.

Op de afbeelding ziet u Davies tijdens een protestactie. Op de banner staat te lezen: “Hitler was right: refugees not welcome”.

Rechter Mark Dennis QC zei dat het “onvermijdelijk” was dat hij op 7 juni tijdens een strafzitting in het Londense Old Bailey gevangen zou worden gezet.

Bron: The Independent

Afbeelding: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.