De podcast ‘Alles wordt beter’, een samenwerking tussen een aantal progressieve media en denktanks, sprak in zijn elfde aflevering met Ico Maly over of en hoe extreemrechts in 2024 te stoppen is.
Ico Maly is cultuurwetenschapper, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde tal van boeken waaronder Nieuw Rechts (2018). Tevens is hij hoofdredacteur van ‘diggitmagazine’ een nieuws- en informatieplatform over politiek en cultuur in tijden van globalisering, digitalisering en superdiversiteit.

In deze podcast analyseert Maly de partijen en figuren die we in de brede noemer extreemrechts onderbrengen. Hij gaat ook in op de mogelijke tactieken en strategieën waarin hij pleit voor een veelheid van acties en initiatieven en voor het klaarstomen van (vele) nieuwe stemmen op tal van media en dragers.

De podcast kan je hier beluisteren.

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.