De Duitse politie heeft vorige week woensdag en vrijdag grootschalige huiszoekingen doorgevoerd op minsten 8 verschillende plaatsen. 9 militaire reservisten worden ervan verdacht samen een extreemrechtse terreurcel te hebben opgericht. Er werden verschillende wapens in beslag genomen.

Het openbaar ministerie gaf geen exacte locaties. In totaal zijn er negen verdachten, waaronder zes reservisten. Volgens de woordvoerder van het parket werden heel wat wapens, wapenonderdelen en munitie in beslag genomen. Bij de reservisten werd ook een lijst teruggevonden met telefoonnummers, adressen en andere privégegevens van 17 Duitse toppolitici en beroemdheden.

Volgens onderzoek van het tijdschrift “Der Spiegel” zou het parket van Lüneburg in Nedersaksen  alleen tussen maart 2019 en juni 2020 al in totaal 65 huiszoekingen hebben uitgevoerd in een onderzoek naar rechtsextremistisch terrorisme bij voormalige Bundeswehr-reservisten.

Soldaat onder verdenking van terrorisme

Onlangs hebben Hessische rechercheurs in een andere zaak verschillende wapenbunkers opgegraven die toebehoren aan een eveneens vermeende rechts-extremistische soldaat. Volgens informatie van “Der Spiegel” vond de politie pistolen en geweren, een geluiddemper en explosieven in twee bunkers.  Volgens het parket van Frankfurt am Main heeft de terreurverdachte Tim F. de rechercheurs zelf de uitgebreide schuiladressen laten zien.

Tim F. werd in februari gearresteerd en zit samen met zijn vader en broer in voorarrest. Er werden destijds pistolen, munitie en een handgranaat in beslag genomen. De onderzoekers vonden een pamflet met de titel “Hoe de macht over te nemen in Duitsland” van Tim F. Uit onderzoek blijkt dat ze waarschijnlijk plannen hadden om onder meer de Bondsdag te bestormen.

Bron:

https://www.spiegel.de/panorama/justiz/rechtsextremismus-razzia-in-mehreren-bundeslaendern-reservisten-sollen-wehrsportgruppe-gegruendet-haben-a-ffff0d7b-04c2-4678-b0f2-b4f5c32ce8bf

https://www.sueddeutsche.de/politik/extremismus-lueneburg-spiegel-waffen-bei-mutmasslich-rechtsextremem-reservisten-dpa.urn-newsml-dpa-com-20090101-200710-99-745080

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.