AfD-baas en lijsttrekker Tino Chrupalla wil op scholen meer hulde brengen aan Duitse dichters en denkers. Maar op een eenvoudige vraag van een kindreporter kon de lijsttrekker niet antwoorden.

Op 26 september 2021 wordt de nieuwe Bondsdag gekozen. Zelfs als kinderen worden uitgesloten van de verkiezingen, tonen ze interesse in de kanselierskandidaten en willen ze weten wie waarvoor staat. In een interview over het schoolbeleid van zijn partij met het jongerenmagazine “Logo!” van de televisiezender ZDF benadrukte de extreemrechtse partijleider dat meer Duitse volksliederen en Duitse gedichten zouden moeten worden onderwezen, en dat Duitse dichters en denkers weer meer geëerd zouden worden op scholen. Chrupalla zei dat hij vond dat een relatief groot aantal gedichten en volksliederen uit het hoofd moest worden geleerd. Waarop de jonge journalist naar het favoriete gedicht van de politicus vroeg. Het antwoord van de politicus liet veel te wensen over: “Mijn lievelingsgedicht is…. Uhm. Daar zou ik eerst over moeten nadenken. Ik kan er nu geen bedenken.”

In Duitsland is het filmpje al meer dan een miljoen keer gedeeld.

Hier heel het interview:

https://youtu.be/65exOAKgnvA

https://twitter.com/i/status/1436464768647405643

Bron:

https://www.welt.de/politik/bundestagswahl/article233744176/Chrupalla-Kinderreporter-verunsichert-AfD-Chef-mit-einfacher-Frage.html

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.