Een bokswedstrijd heeft in Italië voor ophef gezorgd nadat bleek dat een van de deelnemers meerdere neonazistische tatoeages had.

De bokser, Michele Broili (28) werd zondagavond in Triëst verslagen door Hassan Nourdine (34) in een wedstrijd die het debat in Italië opnieuw deed oplaaien over de weergave van nazi- en fascistische symbolen.

Autoriteiten onderzoeken hoe het mogelijk was dat een bokser met tatoeages inclusief een vlag met het opschrift van de SS lid mocht zijn van de professionele Italiaanse Boksfederatie (FPI).

De wedstrijd werd live uitgezonden op de website van Gazzetta dello Sport, de grootste sportkrant van Italië. Het veroorzaakte woede bij duizenden kijkers die bezwaar maakten tegen de talrijke nazisymbolen die op Broili’s lichaam waren getatoeëerd, waaronder het getal 88, een blanke suprematistische numerieke code voor Heil Hitler; de totenkopf , een symbool van de militaire eenheid die hielp bij het runnen van concentratiekampen in nazi-Duitsland; en het logo van een skinhead-organisatie uit Veneto. Voor het gevecht bracht Broili ook de fascistische groet aan zijn staf.

Politie en parket bekijken of een strafrechtelijk onderzoek wordt opgestart. De Italiaanse wet verbiedt de heropleving van het fascisme, inclusief het brengen van een fascistische groet, waarop een gevangenisstraf van maximaal twee jaar staat. Hoewel het brengen van een fascistische groet in Italië verboden is, wordt het zelden vervolgd.

Bron:

https://www-lastampa-it.translate.goog/topnews/edizioni-locali/asti/2021/09/20/news/il-caso-del-pugile-broili-sul-ring-per-il-titolo-nazionale-superpiuma-coperto-di-tatuaggi-nazisti-rischia-la-squalifica-1.40722135?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl&_x_tr_pto=nui,sc,elem

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.