Afgelopen maandag mobiliseerde de extreemrechtse organisatie Voorpost haar leden voor een actie in het Gentse stadhuis. Als protest tegen de praktische ondersteuning van het georganiseerd ritueel slachten tijdens het islamitische Offerfeest. Er daagden 7 leden met een groot spandoek op. De aanwezige politieagenten verhinderden de toegang tot de raadszaal. Daarop stelden de protestanten zich in de inkomhal op en lieten een luide sirene afgaan. Met de actie ondersteunde Voorpost de gemeenteraadsleden van N-VA en VB die er vragen over gesteld hadden.

Blijkbaar zat de onderlinge communicatie niet helemaal goed. De manifestanten van Voorpost hadden niet door dat het stadsbestuur de ondersteuningsmaatregel van het Offerfeest al een tijd geleden afgeschaft had. Ze voerden met andere woorden actie tegen een maatregel die … niet meer bestaat. De regeling van het ritueel slachten is een bevoegdheid van de Vlaamse overheid, niet van een lokaal bestuur.

https://www.facebook.com/VoorpostEuropa/posts/224497129710831

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.