Vorige week dinsdag zijn vijf mensen van de neonazistische groepering “Honneur et Nation” in Frankrijk gearresteerd. Ze worden ervan verdacht een aanslag te hebben willen plegen op een vrijmetselaarsloge. Tijdens de huiszoekingen vonden de onderzoekers verschillende nazi-propagandamateriaal en legale wapens gevonden. De wapens werden gebruikt in schietclubs.

Volgens Paris Match hebben enkele verdachten contact met de beruchte complotdenker, antivaxer en Qanon-aanhanger Rémy Daillet-Wiedemann, tegen wie een internationaal aanhoudingsmandaat is uitgevaardigd.  Rémy Dailliet ijvert onder meer voor een totaal verbod op de vrijmetselarij.

De groepering “Honneur et Nation” bestaat voornamelijk uit mensen die actief waren in allerlei skinhead-organisaties zoals Blood&Honor. De Franse groepering “Honneur et Nation” heeft een afdeling in Wallonië en contacten in Vlaanderen.

Bronnen:

Un groupe néonazi projetait un attentat : cinq gardes à vue (parismatch.com)

Projet d’attentat d’un groupe néonazi en France: cinq personnes en garde à vue – Le Soir

https://resistances-infos.blogspot.com/2021/05/des-terroristes-francais-neonazis-lies.html

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.