Een 19-jarige bewonderaar van Adolf Hitler en slachtoffer van pesterijen in zijn jeugd, wilde een bloedbad plegen door een moskee en een middelbare school in Seine-Maritime aan te vallen. Hij werd vorige week vrijdag aangeklaagd en gevangengezet.

Tijdens een huiszoeking kregen agenten van de DGSI (Franse binnenlandse veiligheidsdienst) twintig notitieboekjes met de titel “Mein Kampf” in handen met verontrustend proza. In de boekjes omschrijft hij zichzelf als “een blanke en nationalistische strijder” en zweert hij trouw aan de Führer.

In een notitieboekje schrijft de jongeman dat hij een bloedbad wil aanrichten op 20 april 2022, de verjaardag van de geboorte van Adolf Hitler. Als voorbereiding had hij al rondgeneusd in zijn voormalige middelbare school en een nabijgelegen moskee.

Tijdens het doorzoeken van zijn huis ontdekten de onderzoekers verschillende messen en drie vuurwapens.

Bronnen:

Faits divers : la DGSI déjoue le projet d’attentat d’un jeune néonazi de 19 ans (20minutes.fr)

«Je veux faire pire que Columbine» : le projet de tuerie de masse d’un adorateur d’Hitler déjoué par la DGSI – Le Parisien

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.