In Groot-Brittannië is het plan verijdeld om de vaccinatiecampagne met geweld te ondermijnen. Voorbereidingen hiervoor werden getroffen door een paramilitaire organisatie die zichzelf zich “Veterans for Freedom” (V4F) noemde en bestond uit een voormalig marinecommando. V4F organiseerde zich in 16 afzonderlijke cellen waar enkel ex-militairen tot toegelaten werden. In totaal bestond V4F uit een 200-tal leden die via Telegram versleutelde berichten uitwisselden.

Het plan van V4F was om vaccinatiecentra en medisch personeel aan te vallen. Ook de toevoer van vaccins zou gesaboteerd worden. Een aantal onder hen suggereerde om kruisbogen als wapen te gebruiken, omdat daar in Groot-Brittannië geen registratieplicht voor is.

V4F wilde niet alleen gewelddadige aanvallen opzetten, maar ook een vreedzame betoging voor het Britse parlement organiseren. Daarmee wilden ze bredere publieke steun verkrijgen. De onthulling door de krant Mail on Sunday zorgde er voor dat ook die plannen opgeborgen moesten worden.

Wereldwijd misbruiken extreemrechtse organisaties de coronapandemie om hun ideologie bij de bredere bevolking populair te maken.

Bron: Searchlight

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.