De Oostenrijkse antiterreurpolitie heeft een neonazi en zijn vrouw gepakt voor het bezit van een enorm arsenaal aan illegale wapens, meer dan een ton munitie en een verscheidenheid aan nazi-voorwerpen.

De vondst is gedaan in de stad Baden , aan de rand van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De vangst omvatte zware machinegeweren, pistolen, een handgranaat, pijpbommen en ander explosief materiaal, een sluipschuttersgeweer met een richtkijker, pompgeweren, vuurwapens met geluiddempers en meer dan 1.200 kilogram (2.646 pond) munitie, samen met boksbeugels, messen, pepperspray en elektrische schokapparaten. Veel van de in beslag genomen vuurwapens waren geladen.

Er werd ook een buste gevonden van de Duitse generaal Erwin Rommel , bijgenaamd de “Woestijnvos”. Naast de wapens zeiden de autoriteiten ook dat ze “een stalen helm met een hakenkruis, andere nazi-devotionele voorwerpen (flyers, medailles, munten) en literatuur hadden meegenomen.”

Eerder dit jaar vond de Oostenrijkse politie ook al een groot wapenarsenaal bij een onderzoek naar een groot paramilitair, neonazistisch netwerk dat het systeem omver wilde werpen. In dat onderzoek waren in juli 2021 14 verdachten aangehouden.

Bronnen: Der Standard, Heute, KUTV

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.