Twee aanhangers van de Franse presidentskandidaat Eric Zemmour hebben video’s op sociale netwerken geplaatst, waarin ze trainen in een schietstand en zich voorstellen op Emmanuel Macron en Noord-Afrikanen te schieten. Twee vertegenwoordigers van de partij La France Insoumise Raquel Garrido en Alexis Corbière werden eveneens verschillende keren geviseerd tijdens de schiettraining.

De video’s, onthuld op Twitter door de Franse antifascistische groep de Jonge Garde en door Mediapart, tonen twee jonge mannen met handvuurwapens van een zwaar kaliber. Op een video draagt een man een pet met in koeienletters “Ben voyons”, een bekende uitspraak van Eric Zemmour en door de fans gebruikt wordt als een handelsmerk. Volgens de krant Liberation, die toegang had tot de privé Instagram-account van een schutter, presenteerde hij zich daar tot voor kort als “militair” en “katholiek”, en zou het om aanhangers van Zemmour gaan.

De partij La France Insoumise heeft al verklaard klacht te zullen indienen tegen de twee jonge mannen.

Bronnen: 7sur7 en La Libération

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.