De Minister-president van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren, de sociaaldemocrate Manuela Schwesig (SPD), is met de dood bedreigd. De politie onderzoekt de doodsbedreigingen die via Telegram werden verstuurd.

Manuela Schwesig wordt bedreigd door complotdenkers en rechtsextremisten die zich verzetten tegen haar coronabeleid. De SPD-politica waarschuwde regelmatig voor radicalisering van de coronaprotesten. “Het is het recht van de burger om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Maar ik vind het erg dat de Corona-demonstraties steeds meer worden geïnfiltreerd door rechts-extremisten. Er zijn rechts-radicale krachten in het land die misbruik maken van de emotionele situatie rond Corona”, verklaarde ze in Die Welt.

Schwesig reageerde met een bericht op Twitter : “Ik dank u voor de solidariteit en voor de bescherming die onze veiligheidsautoriteiten bieden. Geweld is geen middel”

Vorige maand probeerden demonstranten naar het huis van Schwesig te marcheren, maar werden daarbij door de politie tegengehouden. In december waren er ook al doodsbedreigingen tegen de Saksische premier Michael Kretschmer ( CDU ). De politie heeft toen zes leden van een Telegram-chatgroep aangehouden.

Bron: Der Spiegel

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.