De beruchte rechtsextremist, Simon Sheppard, riskeert een gevangenisstraf nadat hij is veroordeeld voor het misleiden van minderjarige meisjes tot een bizar seksexperiment.

Simon Guy Sheppard is een Britse rechtsextremist uit Hull , Engeland. Hij beheert een aantal websites waarin hij zijn vrouwenhatende, racistische en antisemitische doctrines promoot. Zijn hoofdwebsite The Heretical Press bevat veel negatieve artikels over vrouwen, de multiraciale samenleving en joden. De Heretical Press-website bevat een eclectische mix van fragmenten uit de boeken van Sheppard, op zichzelf staande artikelen van Sheppard en werk van zijn medewerker Steven Whittle (onder het pseudoniem Luke O’Farrell).

Sheppard is lange tijd actief geweest voor de Britse Nationale Partij (BNP). Op 8 juni 1999 werd hij uit de BNP gezet nadat hij gearresteerd werd voor het verspreiden van racistisch verkiezingspropaganda.  

Sheppard is verschillende keren veroordeeld en gevangengezet voor zijn haatdragende ideologie. Zo werd hij onder meer in 1995 in Nederland veroordeeld voor het verspreiden van negationistische propaganda, in 1999 in het Verenigd Koninkrijk voor het aanzetten tot rassenhaat via een verkiezingsfolder van de British National Party (BNP) en opnieuw in het Verenigd Koninkrijk tussen 2008 en 2011 voor het publiceren van materiaal op internet dat in strijd was met de wetgeving inzake rassenhaat.

Sheppard is schuldig bevonden aan het aanzetten tot seksuele uitbuiting van kinderen. Hij zou vier kinderen hebben uitgenodigd om deel te nemen aan een ‘sexsperiment’.

Sheppard werd door een jury schuldig bevonden toen hij voor de Hull Crown Court verscheen. Hij is in voorlopige hechtenis genomen om in april 2022 voor de rechtbank te verschijnen voor zijn veroordeling.

Bron: Hull Daily Mail, The Daily Record en Wikipedia

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.