Gisteren paradeerden 150 fascisten in Predappio, de gemeente waar Mussolini werd geboren, om zijn dood 77 jaar geleden op 28 april 1945 te herdenken.

De parade, georganiseerd door de Arditi Nationale d’Italia-Anai Association, trok van Piazza Sant’Antonio naar de nabijgelegen San Cassiano-begraafplaats waar herdenkingstoespraken werden gehouden. Na de toespraken konden de deelnemers in kleine groepen de crypte bezoeken van Mussolini. Enkele kinderen en kleinkinderen van Mussolini waren ook aanwezig. De deelnemers aan de parade droegen allemaal zwarte hemden.

Naast de fascistische processie werden er verschillende tentoonstellingen geopend ter nagedachtenis aan de Duce. Een controversiële tentoonstelling met de titel  “Rome of de dood. Een eeuw na de mars” wordt georganiseerd door “Memoria Predappio” en zal tot 5 november 2022 open zijn voor bezoekers in een restaurant in de gemeente. De tentoonstelling “Arnaldo Mussolini, broer van Benito” werd recent ook ingehuldigd in het gehucht Forlì, Carpena, in Villa Mussolini.

Uit protest tegen de fascistische parade en de tentoonstellingen verspreidden burgers verzetstenen in de stad. De gekleurde stenen hadden als doel “de waarden van de Grondwet en de oorsprong van de vrijheid die we vandaag allemaal genieten te herinneren”.

Bron: Globalist en Domani

Foto’s: Ansa en Globalist

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.