In Utrecht is een 30-jarige man opgepakt bij wie in zijn huis nazisymbolen en wapens zijn gevonden. Dat maakte de Nederlandse politie via een Facebook-bericht bekend. De man trok de aandacht doordat hij op de autosnelweg te hard reed met zijn bestelwagen.

Hij werd aan de kant gezet en gefouilleerd omdat hij geen identiteitsbewijs kon laten zien. Daarbij werden harddrugs en twee 9 millimeter patronen gevonden. Op grond daarvan werd zijn woning doorzocht.

Bij de doorzoeking werden werpsterren, een kruisboog, een airsoftwapen, gasdrukwapens, een boksbeugel en een vlag met een hakenkruis gevonden.  De politie doet onderzoek naar de herkomst van de wapens. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. 

Afbeelding: Facebook

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.