Komende donderdag 23 juni organiseert het Vlaams Belang in de Antwerpse Handelsbeurs een internationale conferentie met de titel “Ons Europa”. In het panel zitten verschillende extreemrechtse politici met een indrukwekkend palmares op vlak van white power, racisme, islamofobie, homofobie en seksisme. Door de samenstelling van het panel bewijst het Vlaams Belang dat het een loopje blijft nemen met het respect voor de mensenrechten en de rechtsstaat.

In het panel zitten een aantal voorspelbare en gekende politici zoals Geert Wilders (Nederland), Jordan Bardella (Frankrijk) en uiteraard Gerolf Annemans en Tom Van Grieken van het Vlaams Belang. Maar er schuiven ook een aantal minder gekende extreemrechtse politici aan. Hieronder belichten we Martin Helme (Estland), Tomio Okamura (Tsjechië) en André Ventura (Portugal).

Martin Helme

De Est Martin Helme is leider van de extreemrechtse Conservatieve Volkspartij (EKRE). Van 2019 tot 2021 was hij minister van Financiën van Estland. Het minste wat je de man kunt zeggen is dat hij een stevige reputatie heeft op vlak van aangebrande uitspraken. Zo provoceerden Helme en zijn partijgenoten met:

Tomio Okamura

Tomio Okamura is een Tsjechische extreemrechtse politicus en ondernemer. Hij richtte eerst de politieke partij Úsvit en vervolgens Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury op. Okamura liet zich opmerken door:

André Ventura

André Ventura is de leider van de Portugese extreemrechtse partij Chega. In het verleden vielen Ventura en zijn partij op door:

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.