De Israëlische ambassadeur in Berlijn heeft een lid van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) berispt omdat hij op een Holocaust-monument had gedanst. Ambassadeur Ron Prosor zei dinsdag in een tweet dat de extreemrechtse politicus Holger Winterstein “zichzelf en zijn partij te schande heeft gemaakt”.

https://twitter.com/Gegen_die_AfD/status/1579239262175645696/photo/1

Een foto die op sociale media werd geplaatst toonde Winterstein die met uitgestrekte armen poseerde op een van de stenen platen van het Holocaust-gedenkteken in Berlijn.

Volgens Duitse media is de foto genomen na een protest dat afgelopen weekend door AfD werd georganiseerd. De extreemrechtse politieke partij maakte ondertussen bekend dat ze actie zou ondernemen tegen Winterstein vanwege zijn “extreem respectloos gedrag”. Winterstein is een provinciaal verkozene in Thüringen.

De lokale AfD-partijvoorzitter, Bjoern Hoecke, noemde het Holocaust-monument in 2018 een “monument van schaamte” en riep Duitsland op om een ​​”draai van 180 graden” te maken als het gaat om de manier waarop het zijn verleden herinnert. Een partijtribunaal verwierp destijds een oproep om hem uit te zetten.

Bron: ABC News

Afbeelding: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.