neonazi

Een federale rechter in de VS heeft de onmiddellijke arrestatie bevolen van een neonazistische website-uitgever die wordt beschuldigd van het negeren van een vonnis. Andrew Anglin, oprichter van The Daily Stormer, weigerde de boete van 14 miljoen dollar te betalen. Hij werd veroordeeld na een online haatcampagne tegen een Joodse familie in Montana.

The Daily Stormer is internationaal bekend en was ook populair onder Belgische extreemrechtse militanten. De website pleit voor een tweede genocide op Joden en maakt deel uit van de alt-right beweging. De site staat bekend om het gebruik van internetmemes die internationaal worden overgenomen in extreemrechtse kringen.

Andrew Anglin, startte met de site op 4 juli 2013 als vervanging voor zijn vorige website Total Fascism. Anglin beschikt met zijn site over een groot trollenleger en orkestreert aanvallen tegen personen waarmee hij politiek oneens is.

De Daily Stormer wordt voornamelijk gefinancierd door donaties. Er wordt aangenomen dat de site meer dan 200.000 dollar aan Bitcoin-bijdragen heeft ontvangen sinds het de cryptocurrency begon te accepteren in 2014.

The Daily Stormer wordt geleid door een bedrijf genaamd Moonbase Holdings, waarbij Anglin zegt dat hij de naam heeft gekozen zodat donoren controle door hun creditcardmaatschappijen konden vermijden. Het bedrijf verdiende een tijdlang $ 3.400 per maand op de alt-right crowdfunding-website Hatreon (sinds 2017 inactief).

Bron: ABC News

Afbeelding: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.