Woensdag brak in Italië een controverse uit toen een extreemrechtse senator zijn verzet tegen het homohuwelijk uitsprak en zei dat de Bijbel homoseksualiteit als “een gruwel” beschouwt. De 62-jarige Lucio Malan, is de fractieleider in de senaat van de Fratelli d’Italia, een extreemrechtse partij onder leiding van Giorgia Meloni, die in september tot premier van Italië werd gekozen.

De in Turijn geboren politicus maakte de opmerkingen dinsdag in het Rai Radio 1-programma “Un giorno da pecora” nadat hij werd geconfronteerd met zijn afwijzing van zowel het homohuwelijk als een anti-homofobiewet die afgelopen maand opnieuw werd weggestemd.

Fratelli d’Italia kan net echt beschouwd worden als een homovriendelijke partij. In september van dit jaar had de partij zich al verzet tegen de uitzending van een populaire kindertekenfilm Peppa Pig. De extreemrechtse partij van Giorgia Meloni verzocht de staatsomroep RAI om een aflevering met twee moeders niet uit te zenden.

Federico Mollicone, cultuurwoordvoerder van de partij, zei dat het “onaanvaardbaar” zou zijn als de RAI de aflevering zou uitzenden. Hij zei: “We kunnen genderindoctrinatie niet accepteren”, meldde toen de Italiaanse krant La Stampa .

Bron: Euronews

Afbeelding: Twitter

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.