Het kantoor van Vluchtelingenwerk Maastricht werd beplakt met affiches van de neonazistische groepering Folksfront. De vluchtelingenorganisatie wordt geviseerd omdat ze in Nederland de belangen van vluchtelingen en asielzoekers behartigt. De lokale politie werd gecontacteerd.

Folksfront is een merknaam waaronder verschillende losse neonazistische organisaties zich groeperen. Ze eisen een migratiestop, zijn virulent antisemitisch en willen een einde maken aan “het corrupte democratische systeem”. De activiteiten concentreren zich vooral in de Verenigde Staten, maar de deelwerkingen zijn ook steeds actiever in Nederland en België.

Ook in Vlaanderen actief

Zo was er vorig jaar een gelijkaardige affiche- en flyercampagne in Antwerpen. Daarop stonden slogans te lezen als “Hitler was right”. De Antwerpse politie maakte toen een proces-verbaal op.

Affichecampagne in Antwerpen

Ook in Gent dook er onlangs een affiche op van de internationale, neonazistische organisatie Volksverzet. Afgelopen week maakte de Gentse burgemeester Mathias De Clercq bekend dat er een lokale afdeling is.

Afgelopen zomer beplakte de neonazistische organisatie Storm8Nederland dan weer gevels in het Nederlandse Enschede.

Bronnen:

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20191023_00129101

https://www.hln.be/antwerpen/folksfront-com-verspreidt-extreemrechtse-pamfletten-op-kiel-nazi-posters-met-heel-haatdragende-teksten~acc7bd51/

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.