MMA-vechter Radek Roušal werd onlangs uitgesloten van deelname aan het Tsjechische Oktagon MMA tornooi vanwege zijn zichtbare neonazistische tatoeages.

Roušal zou zijn MMA-debuut maken tegen Nikolas Krivák, maar de wedstrijd werd afgeblazen toen de organisatoren een afbeelding van Adolf Hitler opmerkten die op Roušal’s rechterhand was getatoeëerd. Op zijn borst had Roušal een tatoeage van een nazi-officier in de vorm van een schedel, een verwijzing naar het doodskopembleem van de SS.

Hoewel Roušal afstand probeerde te nemen van dit verleden, vond de regionale promotor Ondrej Novotny, die het Tsjechische vechtbedrijf Oktagon MMA runt, echt problematisch. “Je kunt niet naar ons toe komen en er zo uitzien”, vertelde Novotny aan de Tsjechische media.

Roušal’s sportschool Muay Thai Brno gaf ook een verklaring over de zaak af.  “Onze sportschool is ondubbelzinnig tegen uitingen van raciale of andere discriminaties. We ontmoeten mensen van alle nationaliteiten en huidskleuren, we werken samen met verschillende non-profitorganisaties, waaronder organisaties die zich inzetten voor het werken met minderheden. Tegelijkertijd bieden we ook een helpende hand aan degenen die kunnen leren van hun fouten en vergissingen.”

Om zijn vechtcarrière te redden moet Roušal zijn tatoeages zo snel mogelijk verwijderen.

Eerder berichtte Het Observatorium al over een rel in Italië over een bokser met neonazistische tatoeages. De Italiaanse politie en parket gingen bekijken of een strafrechtelijk onderzoek kon worden opgestart.

Bron: MMA-News

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.