Een gewelddadig rechts-extremistisch netwerk is toegevoegd aan de lijst van terroristische organisaties in Australië.  Het bericht werd donderdag aangekondigd door de minister van Binnenlandse Zaken Karen Andrews.  Het gaat om de Nationalist Social Order ook bekend als Atomwaffen Division. De terreurgroep is de derde extreemrechtse groep die aan de lijst werd toegevoegd, naast The Base en Sonnenkrieg Division.

De toevoeging aan de terreurlijst maakt deel uit van een “zero tolerance”-beleid dat de Australische regering  voert ten aanzien van terrorisme. De oppositie verwelkomde de toevoeging. Het is onduidelijk of de gewelddadige extreemrechtse groep zich in Australië heeft gevestigd. De extremistische terreurgroep staat bekend als een netwerk van neonazi-aanhangers die regeringen omver willen werpen en rassenoorlogen willen beginnen.  

Australische veiligheidsdiensten waarschuwden eind vorig jaar al voor de snel groeiende bedreiging vanuit extreemrechtse hoek. Eerder was in Australië ook al ophef ontstaan over een poging van het National Socialist Network (NSN) om de conservatieve Liberal Party te infiltreren. De National Socialist Network is de grootste neonazi-groepering van Australië.

Bron: The Canberra Times

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.