Zo’n 500 rechtsextremisten van Der Dritte Weg werden zondag in Oost-Duitse stad Zwickau verwacht. Uiteindelijk namen zo’n 1.650 mensen deel aan de mars. Vier leden van een extreemrechtse groep geraakten gewond tijdens botsingen tussen extremisten en tegendemonstranten. Alle vier werden naar het ziekenhuis gebracht voor verwondingen aan hun handen en hoofd.

Het incident volgt op eerdere botsingen tussen extreemrechtse relschoppers en tegenbetogers.

Een politiewoordvoerder zei dat leden van extreemrechts eerder zondag stenen naar een trein vol linkse activisten hadden gegooid toen hun trein vanuit Dresden in het nabijgelegen Glauchau arriveerde. De politie reageerde door 37 rechts-extremisten te arresteren.

Bij het eerdere incident liepen twee tegendemonstranten lichte verwondingen op, terwijl één ernstig gewond raakte.

In Glauchau bracht een aanvaller een Hitlergroet, terwijl een andere een riem droeg met een hakenkruis. De Saksische politie zei dat er aanklachten waren ingediend voor het gebruik van ongrondwettelijke symbolen.

In het nabijgelegen Chemnitz waren er eerder op de dag ook schermutselingen op het station. Vijftig extreemrechtse demonstranten werden verwijderd uit een trein op weg naar Zwickau.

Bron: DW en Der Spiegel

Foto: Wikimedia

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.