Een lezer liet Het Observatorium weten dat de Vlaams-Nederlandse organisatie Volksverzet op 1 maart 2022 een banneractie in Brugge organiseerde. Aan de achterkant van het Brugse station bevestigden de nazistische actievoerders een banner met het opschrift ‘Houd van uw volk’ en het adres van hun website www.volksverzet.com. De Brugse politie zou op de hoogte gebracht zijn, waarna die de banner in beslag nam en een PV opmaakte.

In oktober 2021 maakte Het Observatorium bekend dat de Gentse studentenbuurt rond de Blandijnberg geteisterd werd door een affichecampagne van Volksverzet. De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) reageerde toen als volgt: “Affiches met intolerante boodschappen worden in onze stad niet getolereerd”. Opvallend genoeg antwoordde De Clercq bevestigend op de vraag van een gemeenteraadslid of er sprake is van een Gentse afdeling van het neonazistische Volksverzet.

Het is voor de redactie van Het Observatorium niet duidelijk of Volksverzet nu ook in Brugge een kern heeft opgestart.

Activisten van Volksverzet hielden eind februari een bijeenkomst in Vlaanderen. Deze vond plaats in het Vlaams huis de Klokke in Duffel. Tijdens de bijeenkomst werd de oprichting van een nieuwe afdeling aangekondigd. Opmerkelijk is dat de organisatie op haar website vooralsnog geen melding maakt van de banneractie in Brugge.

Bijeenkomst van Volksverzet in Duffel

Wil je geen enkel artikel over extreemrechts missen? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief.